7 Sportgeheugentechnieken om het leren van vaardigheden te versnellen

Sportvaardigheidsgeheugen wordt ontwikkeld wanneer atleten motorische vaardigheden leren en onthouden. Motorgeheugentechnieken kunnen het verwervingsproces van vaardigheden versnellen, zodat sporters sneller kunnen overstappen naar hogere niveaus van sportprestaties.

Motorleeropdrachtgevers zijn afkomstig uit de psychologie en toegepast op sporttrainingen. Coaches kunnen de volgende sportgeheugentechnieken gebruiken om het leren en behouden van vaardigheden voor atleten van elke leeftijd te versnellen:

1. Help atleten de eerste keer vaardigheden te leren. Aanvankelijk leren is het meest beïnvloedbaar. Een aangeleerde vaardigheid is ten onrechte vaak moeilijk opnieuw in te passen. Coaches zouden atleten moeten volgen en begeleiden om de juiste techniek te leren wanneer atleten nog in de beginfase van het leren zitten.

2. Leer eerst vaardigheidsritmes en verfil vervolgens de bewegingen. Atleten kunnen sneller ritmische bewegingen leren en herinneren dan geïsoleerde bewegingen, net zoals rijmpjes meer herinnerd worden bij onthaal in het onthouden.

3. Chunk-bewegingen. Bewegingen kunnen worden geleerd en verwerkt als ze worden “ingekort” of gegroepeerd in grotere bewegingen. Deze groepstechniek vergroot het vermogen van een atleet om te leren en sportvaardigheden uit te oefenen. Breek vaardigheden zo veel als nodig. Overanalyse veroorzaakt verlamming.

4. Maak nieuwe vaardigheden zinvol. Uitleggen en demonstreren van nieuwe vaardigheden zodat de atleet begrijpt wat de vaardigheid vereist en waarom het op die manier wordt uitgevoerd. Maak ook duidelijk hoe een vaardigheid, beweging of strategie de sporter helpt de sportprestaties te verbeteren.

5. Nieuwe vaardigheden en concepten koppelen aan goedgeleerde vaardigheden. Sporters leren sneller nieuwe vaardigheden als belangrijke bewegingen voor hen zinvol zijn. Een coach kan profiteren van het eerdere ervarings- en volwassenheidsniveau van een atleet door mentale beelden te suggereren die nieuwe vaardigheden en kenmerken koppelen aan vertrouwde.

6. Wijs op specifieke aanwijzingen die de aandacht van de sporter vereisen De intentie om te onthouden waarschuwt een atleet voor belangrijke aspecten van een vaardigheid of spelsituatie. Het vermogen van een atleet om te focussen en belangrijke aanwijzingen te onthouden onderscheidt beginners van bekwame artiesten.

7. Overlearn vaardigheden om fouten te corrigeren Overlearning betekent het oefenen van vaardigheden die verder gaan dan wat nodig is om ze op de juiste manier uit te voeren. Het is effectief voor het corrigeren van eerder geleerde fouten en voor het versterken van goed gecoördineerde bewegingen.

Sportgeheugentechnieken zoals deze kunnen training stroomlijnen en kostbare tijd en moeite besparen. Dit zijn slechts enkele van de vele hulpmiddelen die gebruikten om effectief vaardigheden en strategieën die atleten moeten weten, over te brengen.Source by Denise K. Wood, Ed.D.